'За ціною в кишеню вони не полізуть': експерт пояснив, що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки

РФ продовжить штурмувати українські позиції "м'ясом" і надалі, адже їм це дозволяє мобілізаційний ресурс, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник.

"Противник буде зосереджуватися в стратегічному сенсі тільки на одній цілі – виходити на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Путіну потрібні дуже серйозні успіхи перед тим, як він сам себе переназначить на посту президента. І ми маємо робити все, щоб це політичне завдання було зірвано. Адже це також важитиме у внутрішніх політичних розкладах, те, що ми називаємо боротьбою між вежами Кремля", – сказав Черник. 

Він також додав, що найближчим часом на фронті може зменшитися кількість важкої броньованої техніки через те, що грунт стане більш вологим. Але ближче до кінця весни все зміниться. 

Відео дня

"Важка броньована техніка має чималий тоннаж. БТР, наприклад, важить близько 13 тон, а танки – від 36 до 43 тон. Тому я не сказав би, що для них зараз це стане якоюсь оперативною можливістю для них. Це стосується і нас. А от коли прийде сухий цикл, це не раніше травня, то тоді можуть бути переваги як у противника, так і в нас. Залежить від того, хто буде майстерніше і краще будувати роботу в частині, що стосується узгодження родів військ", – пояснив експерт. 

Крім того, він додав, що РФ поставила собі ще одну локальну мету – захопити український виступ в районі населеного пункту Роботине, який Сили оборони звільнили влітку минулого року.

"У частині м'ясних штурмів, нічого нового не буде. Вони мають людський потенціал. На жаль, вони самі декларують мобілізаційний ресурс від 1,5 млн до 3 млн осіб. І бої за Авдіївку та Бахмут показали, що за ціною в кишеню вони не полізуть. Що стосується плацдарму біля Запоріжжя, то вони хотіли б його вирівняти. Чи вирівняють – наберемося терплячості і стежимо", – заявив Черник. 

Ситуація на фронті залишається складною: важливі новини

Зранку стало відомо, що Сили оборони зірвали наступ окупантів на Запорізькому напрямку. Для цього противник задіяли 30 одиниць техніки та досить великий особовий склад.

На думку військового експерта Олександра Мусієнка, Росія планує "піднятися" катерами для удару по українському плацдарму в Кринках. Він уточнив, що командування армії України вже знає про небезпеку та робить все, щоб не дозволити ворогу дістатися тилів ЗСУ.

На думку Мусієнка, Україна може перевернути ситуацію на фронті. Для цього, за його словами, мають спрацювати три фактори: літаки, артилерійське підсилення і далекобійні ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: