ЗСУ продовжують давати відсіч росіянам / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Російські окупаційні війська останнім часом послабили інтенсивність штурмів на Мар'їнському напрямку.

"На Марʼїнському напрямку ворог призупинив штурмові дії. Окупанти були активними два тижні тому. Отримали дуже потужну відсіч. Зараз вони продовжують штурмові дії з інтервалом два-три дні в напрямку населених пунктів Георгіївка та Побєда. Також щодо Красногорівки вони теж зменшили свою активність", - розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь в ефірі "Еспресо".

За його словами, при цьому противник продовжує потужні обстріли на лінії зіткнення в районі Мар'їнки. 

Відео дня

"Я так розумію, що всі свої сили противник кинув на Авдіївку. Це їм потрібно для того, щоб досягти всіх своїх цілей. Утім, Марʼїнка не поступається за кількістю обстрілів та ворожих штурмів. Просто сьогодні ворог це робить менш інтенсивно", - зазначив боєць.

Війна в Україні - ситуація на Мар'їнському напрямку

В Інституті вивчення війни заявляли, що захоплення Мар'їнки дає окупантам обмежену тактичну вигоду і не становить будь-якого значного в оперативному відношенні просування.

Ситуація на одному з найбільш "гарячих" напрямків - Мар'їнському - важка, але Сили оборони поступово "сточують" російську армію, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Нещодавно експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке повідомив, що російські окупанти увійшли в Новомихайлівку в Донецькій області, і змогли зайняти частину села.

Вас також можуть зацікавити новини: