Мусієнко попередив, що РФ може піднятися по Дніпру катерами для удару по Кринках / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото t.me/SerhiyNaiev

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко попередив, що Росія може піднятися по Дніпру катерами для удару по Кринках  і тим самим здійснити прорив на Херсонському напрямку.

Таке застереження аналітик висловив в інтерв'ю УНІАН, заявивши, що намір РФ прорватися з флангів, які забрали собі ЗСУ внаслідок нашого наступу влітку 2023 року, - абсолютно відома мета.

"Є інформація, що ворог перекинув там на Голу Пристань катери з Криму. Тож є підстави вважати, що їх можуть застосувати по Дніпру. Можливо, ворог планує піднятися по Дніпру і звідти атакувати позиції наших військ в районі островів та Кринок", - заявив Мусієнко.

Він уточнив, що командування армії України вже знає про небезпеку та робить все, щоб не дозволити ворогу дістатися тилів ЗСУ. 

Мусієнко вважає, що розширити плацдарм Кринки можна лише шляхом передислокації більшої кількості військ. Поки що це питання не вирішене. 

"Нам потрібно буде розв’язати питання з перекиданням у цей район більшої кількості військових. Крім того, на тому березі нам потрібна бронетехніка та прикриття ППО. Без цього, розширювати далі плацдарм тут буде доволі складно", - акцентував він.

Росія пробила оборону біля Вербового

Ввечері 18 лютого, після новин про раптовий наступ військ РФ в районі Роботине Запорізької області, аналітики DeepState заявили наступне: армія Росії змогла пробити оборону південно-західніше Вербового.

Наразі їм намагаються завадити Збройні сили України. Окупанти розгорнули масову атаку від Роботиного до Вербового, фіксували аналітики. Частина військ змогла пройти до Роботине, також ворог розстріляв двох військових України, заявив DeepState. 

Вас також можуть зацікавити новини: