Зеленський анонсував більше новин про застосування БПЛА / УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент Володимир Зеленський запевнив, що хороші новини із застосуванням українських дронів в боротьбі з російськими окупантами будуть частіше. 

За його словами, сьогодні урядовці представили результати першого року армії дронів. "Вже не проекту, а реальної української армії дронів. Відбулася презентація різних видів українських дронів, які використовуються для оборони, а також зустріч із виробниками, проектувальниками, донорами. Журналісти й представники громадянського суспільства мали змогу побачити, який потенціал досягнутий за перший рік армії дронів та як армія буде збільшуватися", - заявив глава держави у відеозверненні

Він наголосив, що обороні потрібні абсолютно всі дрони – від доволі простих "Мавіків" до морських дронів та ударних дронів, які здатні діяти на великій відстані.  "До речі, часто на Ставці ми обговорюємо цю тематику й часто – на підвищених тонах. Але результати є, і це можна побачити в новинах. Хороші новини із застосуванням українських дронів будуть частіше. І це принципово", - сказав Зеленський.

Відео дня

Армія дронів: що відомо

Метою проекту є придбання дронів-розвідників, які зможуть закрити всю лінію фронту. У липні минулого року розпочався збір коштів та БПЛА для цієї ініціативи.

Мова йде про безпілотні літальні апарати, які можуть рухатися до одніє доби, майже непомітно долаючи відстань у 160 кілометров. Дрони обладнані камерами із тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. 

Вас також можуть зацікавити новини: