Журналісти встановили імена 10 тис. вбитих російських військових \ скріншот з відео

Встановлено імена близько 10 тис. російських військових, які ліквідовані на війні в Україні. До них увійшли і 430 мобілізованих - це на 104 більше, ніж ще два тижні тому.

Перше місце за втратами займає Краснодарський край (428 убитих), друге – Дагестан (363 убитих), третє – Бурятія (356 убитих), йдеться у матеріалі Бі-бі-сі.

Як зазначає видання, з початку грудня в Україні ліквідовано дев'ять військових пілотів та чотири співробітники спецназу ГРУ РФ, серед яких один старший офіцер. За весь час війни спецназ ГРУ РФ втратив 250 осіб, і кожен четвертий – це офіцер.

Відео дня

Втрати елітних військових підрозділів армії РФ порівнювані, а іноді й перевищують загальні втрати цих підрозділів за 10-річну війну в Чечні.

З 10 тис. убитих в Україні військових – 1509 (15%) – офіцери. Серед убитих також чотири генерали та 49 полковників.

Також суттєво зросли втрати серед так званих добровольців – 12%. Станом на 9 грудня журналістам видання вдалося дізнатися про імена 95 убитих ув'язнених, завербованих на війну проти України.

Мобілізація в РФ

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію російських військових запасу. Мобілізувати планували близько 300 тис.осіб. Після оголошення мобілізації з РФ масово почали тікати чоловіки призовного віку. Повідомлялося про великі черги на кордоні з Грузією. Також були розкуплені авіаквитки до Туреччини та Вірменії.

Пізніше в Міноборони України повідомили, що мобілізованим особам в РФ не вистачає військової форми, спальних місць і вбиралень.

Пізніше почала надходити інформація, що в російські ПВК вербують ув'язнених у всіх регіонах РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: