Зрештою Путін втратить і Кремль: Більдт про захід ЗСУ в Херсон / ілюстрація REUTERS

Екс-голова МЗС Швеції, співголова аналітичного центру Євроради з міжнародних відносин (ECFR) Карл Більдт вважає, що після низки поразок його армії в Україні російський диктатор Володимир Путін втратить владу.

Як Більдт зазначив в Twitter, росіяни відступають з Херсона і відступаючи зруйнували Антонівський міст через річку Дніпро, захоплення якого, було їхнім чи не найбільшим тактичним успіхом після вторгнення в Україну 24 лютого.

Низка поразок Росії у війні проти України, переконаний Більдт, зрештою призведе до втрати російським диктатором влади.

Відео дня

"Українських прапор в Херсоні прямо зараз – картина, якої, за словами Володимира Путіна, ніколи не мало статися. Це його третя велика поразка у цій війні – Київ, Харків і тепер Херсон. Зрештою він втратить і Кремль", – зазначив він.

Ситуація в Херсоні 

9 листопада вище військове командування РФ заявило про відведення свого особового складу на Херсонщині з правого берега Дніпра на лівий. Напередодні цього росіяни перевезли свою "адміністрацію" в Скадовськ, а в Херсоні почали зникати блокпости і російські прапори. В МОУ прогнозували, что росіянам знадобиться принаймні тиждень на виведення військ з міста.

Ввечері 10 листопада було відомо про звільнення ще 41 населеного пункту на південному напрямку.  Вранці 11 листопада в соціальних мережах активно поширювалися кадри, на яких можна побачити жителів Херсона з прапорами України та українських військових на вулицях міста.

Зрештою Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило, що українські військові заходять в окупований з початку березня Херсон. Там звернулися до покинутих командуванням росіян і наголосили, що втекти їм не вдасться. 

Вас також можуть зацікавити новини: