Співголова Євроради назвав сьогоднішній ракетний обстріл Києва “сигналом для G7”  / фото КМДА

Співголова Європейської ради з міжнародних відносин Карл Більдт прокоментував сьогоднішню ракетку атаку на Київ

Як він зазначив в Twitter, "важко сприймати сьогоднішню ранкову ракетну атаку на житлові райони Києва, як що-небудь, крім навмисної російської ескалації".

Він також розглядає цей обстріл як сигнал до зустрічі країн "Великої сімки" (G7) в Замку Ельмау (Баварія, Німеччина), яка відбувається сьогодні.

Відео дня
Співголова Євроради назвав сьогоднішній ракетний обстріл Києва 'сигналом для G7'

Ракетний обстріл Києва 26 червня: що відомо

Як повідомляв УНІАН, вранці 26 під ворожий обстріл потрапив Шевченківській район столиці. В ДСНС заявили про постраждалих та підтвердили пожежу в багатоповерхівці.  

Ще одна з ракет, випущених військами РФ по Києву, поцілила у дитячий садок у Шевченківському районі.

Згодом стало відомо, що одну ракету ППО збила на Київщині. Її залишки впали на околицях одного з сіл, постраждалих немає.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, удар по Києву здійснювався Росією з району Каспійського моря ракетами Х-101. Це найвисокоточніша і найдорожча ракета, яка є на озброєнні РФ.

З-під завалів обстріляної дев’ятиповерхівки врятували 7-річну дівчину. Також врятували її матір - 38-річну громадянку РФ, її затисло бетонною плитою. 

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, з будинку евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. 

Вас також можуть зацікавити новини: