Бої за Сєвєродонецьк тривають / фото REUTERS

У Сєвєродонецьку Луганської області тривають гострі вуличні бої, третину міста, як і раніше, контролюють Збройні Сили України.

Про це розповів мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає російська служба BBC.

"На сьогоднішній день йдуть гострі вуличні бої. Вони супроводжуються постійними бомбардуваннями. Третина міста контролюється збройними силами України: побудована лінія оборони, і в прилеглих житлових кварталах йдуть бої. Проводяться військові операції, намагаються відтіснити (російських військових)", - зазначив мер.

Він додав, що Україна потребує дальньої артилерії і систем ППО, щоб захищатися від постійних бомбардувань російської армії.

Також Стрюк додав, що в Сєвєродонецьку водопостачання вже немає близько двох місяців, тому що немає електропостачання:

"У нас перебиті підводять високовольтні лінії, плюс 70% підстанцій по місту знищені в результаті обстрілу. Є поранені, є загиблі - в основному від артилерійських обстрілів, які виробляються російськими військами, тому що обстрілюються житлові квартали. Вулиці по периметру міста повністю зруйновані".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові вживають заходів для повернення Сєвєродонецька під повний контроль України та впевнені, що"все вдасться".

Вас також можуть зацікавити новини: