У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої / фото REUTERS

Ситуація у Сєвєродонецьку Луганської області вкрай складна. В місті йдуть запеклі вуличні бої буквально за кожен будинок та вулицю. Українські захисники потребують посилення своїх позицій танками та артилерією.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів командир батальйону "Свобода", капітан Національної гвардії України Петро Кузик.

"У ворога є певна перевага в ствольній артилерії, кількості танків, можливо, і в кількості людей і активно використовує цю перевагу. Постійно атакують, обстрілюють, знищують будинки, наші укріплення. Нам доводиться постійно маневрувати", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, українські захисники потребують посилення, особливо в артилерії. Російські війська не шкодують "гарматного м'яса" для спроб наступу.

"Були спроби контратакувати - десь вдало, десь не дуже. З їхнього боку теж постійно тиснуть. Деякі підрозділи змушені були на квартал відійти, деякі підрозділи утримали позиції, в тому числі і наше. Але це все в дуже важких умовах, дуже страшно, але нагадує "Контрстрайк" (відеогру-шутер)... Стратегічно з нашого боку ми чекаємо посилення, особливо Закрити проблему в артилерії. З їхнього боку якісь незрозумілі штурми, як ми називаємо, "м'яса" піхоти. Постійно ми їх знищуємо, вони нові і нові резерви кидають вже. За нашими даними, підтягнули ще резерви", - зазначив боєць.

Петро Кузик додав, що українські захисники буквально б'ються за кожен будинок і за кожну вулицю:

"Іноді в якийсь день ми можемо просунутися на квартал, в якийсь день нас можуть відкинути на квартал. Так постійно триває і триватиме. Якщо наша сторона зацікавлена його (Сєвєродонецьк) утримати, то, крім того, як розраховувати на стійкість піхоти, потрібно ще сюди достатньо сил і засобів – танки, артилерія".

Нагадаємо, за даними начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, в Сєвєродонецьку місцями у росіян є десятикратна перевага в артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: