Нову зброю вже випробували в одній із військових частин / скріншот

Збройні Сили України (ЗСУ) отримали мобільні міномети БАРС-8ММК 4909 120 А.

Як пише UMP, ця система вперше постачається до ЗСУ.

Читайте такожМВС планує закупити 13 літаків Ан-178 для ДСНС та НацгвардіїВ одній із військових частин вже пройшли приймально-здавальні випробування отриманих мобільних мінометів. При цьому були перевірені основні тактико-технічні характеристики, а також проведені стрільбові випробування.

БАРС-8ММК – система, яка дозволяє вражати різні за характером та типом цілі без безпосереднього контакту із противником, швидко і з високою точністю. У складі ММК використовуються як вітчизняні так і комплектуючі виробництва країн-членів НАТО.

Основна складова ММК – автоматизована мінометна система калібру 120-мм, яка складається з системи автоматичного розгортання-згортання та автоматизованої системи наведення та керування вогнем міномету, що забезпечує відображення інформації на електронній карті, підготовку вирахуваних в автоматичному режимі установок для стрільби, ураження цілей та коригування вогню і контроль ефективності стрільби.

Шляхом автоматизації та інтуїтивності системи керування вогнем Барс-8ММК обслуговується меншим екіпажем у порівнянні зі звичайними мінометними системами.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Чорному морі розпочав навчання корабельно-катерний склад ВМС України.