REUTERS

Росія розроблятиме ракети середньої дальності, бо у США вони вже з’явилися.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив на засіданні Ради голів СНД у п’ятницю.

Читайте такожКитай представив "бойовий НЛО"

Відео дня

«Ми заявили про те, що ми не збираємося розміщувати ракети середньої дальності, якщо вони у нас з’являться, а ми тепер, звісно, будемо над цим працювати, оскільки в американців вони з’явилися», – сказав він.

Путін додав, що Росія хвилюється щодо планів Америки розмістити ракети середньої й меншої дальності в Азії: «Зрозуміло, хто є ціллю номер один в цьому випадку. Нас це не радує, бо це і нас стосується».

Водночас у вересні 2019-го в НАТО повідомляли, що Росія вже розмістила на своїй території ракети 9М729. Тоді Путін пропонував ввести мораторій на ці ракети, але в організації відповіли, що для цього їх треба знищити, а не встановлювати.

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня президент Росії Володимир Путін підписав закон про припинення участі Росії в Договорі про ліквідацію ракет середньої й малої дальності (ДРСМД).

2 серпня завершилася процедура виходу США з Договору про РСМД, в результаті чого дана угода припинила свою дію.

Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності між СРСР і США був підписаний 8 грудня 1987 року. Документ покликаний сприяти обороні США і їх союзників у Європі й на Далекому Сході. Він забороняв США і Росії зберігати, виробляти та використовувати крилаті ракети наземного базування з радіусом дії від 300 до 3 тисяч 400 миль.