Робот оснащений, зокрема, сльозогінним газом з дистанційним управлінням / defence-ua.com

Запорізькі розробники переобладнали роботизовану платформу «Скорпіон», призначену для розвідки на фронті, на робота-копа.

Про це повідомляє Defense Express.

Читайте такожУкраїнський дрон-камікадзе "Грім" пройшов наступний етап випробування (відео)

Відео дня

Зазначається, що робот може дистанційно патрулювати вулиці в період пандемії і не тільки, для уникнення прямого спілкування між поліцейським і громадянином.

Управління може здійснюватися як безпосередньо людиною, що стоїть на платформі, так і дистанційно – за допомогою мобільного додатку.

На більших відстанях команди віддаються за допомогою мережі 3G/LTE з комп'ютера диспетчера (включаючи й голосові команди). Крім того, передбачений автономний рух робота по заданому маршруту, з дотриманням зупинок перед перешкодами та їх обминанням в автоматичному режимі.

Робот оснащений, зокрема, дистанційно керованим сіткометом, балоном зі сльозогінним газом з дистанційним управлінням, стробоскопом-мигалкою, гучним зв’язком і мікрофоном  тощо.

Як повідомляв УНІАН, польська компанія WB Electronics запропонувала свій міні-безпілотний літальний апарат FlyEye 3.0 для допомоги польському уряду щодо відстеження громадян, які перебувають на самоізоляції.