Ілюстрація \ REUTERS

Держдеп США схвалив продаж Філіппінам ударних вертольотів AH-64E Apache і AH-1Z Viper.

Читайте такожМомент попадання ЗРК "Оса" в американський вертоліт Apache потрапив на відео

Про це повідомляє управління Міноборони США з питань співпраці і безпеки (DSCA), передає kommersant. Філіппіни отримають шість вертольотів AH-64E Apache за $1,5 млрд і шість вертольотів AH-1Z Viper за $450 млн. В рамках двох контрактів також буде поставлено все необхідне обладнання до вертольотів.

Відео дня

«Філіппіни розглядають використання AH-64E Apache і AH-1Z Viper для модернізації своїх можливостей. Пропонована угода допоможе Філіппінам у розвитку і підтримці потенціалу в обороні, боротьбі з тероризмом і захисту критично важливих об'єктів інфраструктури», - заявили в DSCA.

Відомство додало, що продаж вертольотів Філіппінам «не змінить базового військового балансу в регіоні». Тепер обидві угоди повинен розглянути і затвердити Конгрес США.

Філіппіни і США планували з 4 по 15 травня провести військові навчання, однак їх довелося скасувати через пандемію коронавірусу. Навчання цього року повинні були стати останніми, оскільки в лютому 2020 року влада Філіппін оголосила про рішення припинити дію угоди, що передбачала можливість проведення спільних навчань з США. Договір, який діяв між двома країнами з 1998 року, також регламентував заходи американських військових кораблів у філіппінські порти.