Пентагон окреслив пріоритети для військової допомоги Україні / фото REUTERS

Пентагон визначив пріоритети для озброєння України. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на документ Міністерства оборони США.

За даними видання, адміністрація президента Джо Байдена окреслила законодавцям свої пріоритети в розмірі 6,5 мільярдів доларів для поповнення запасів зброї в США, замінивши зброю, яка вже була надіслана в Україну, "і дозволила надати більше".

"Поповнення, яке включає в себе все: від 155-мм артилерійських снарядів і протирадіолокаційних ракет повітряного базування до головних уборів нічного бачення, зайшло в глухий кут, оскільки законодавство, яке б надавало допомогу Україні в її боротьбі з вторгненням Росії, залишається замороженим у Конгресі", - нагадує ЗМІ.

Водночас, за інформацією журналістів, документ, надісланий до Конгресу від 24 лютого під назвою "Пункти пріоритетного поповнення на основі існуючого відставання", є "частиною кампанії переконання Пентагону, щоб Палата представників схвалила пакет, який передбачає надання Україні військової допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів".

Як пише видання, відповідно до таблиці, надісланої до Конгресу, пропозиції Міністерства оборони щодо поповнення включають:

  • 2,1 мільярда доларів на компоненти 155-мм снарядів;
  • 915 мільйонів доларів на закупівлю додаткових компонентів протирадіолокаційних ракет HARM;
  • Компоненти перехоплювача Patriot вартістю 797 мільйонів доларів;
  • 549 мільйонів доларів на додаткові компоненти зброї GMLRS;
  • 348 мільйонів доларів США на протитанкові ракети TOW та їхні компоненти;
  • 308 мільйонів доларів на прилади нічного бачення.

Допомога США Україні - останні новини

Напередодні спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон анонсував новий законопроект про допомогу Україні з суттєвими змінами. Він запропонував перетворити допомогу у програму позики або ленд-лізу, "щоб американські платники податків не витрачали десятки мільярдів доларів без жодних очікувань на повернення".

Джонсон акцентував, що не хоче дозволити президенту РФ Володимиру Путіну захопити Україну, водночас додав, що республіканці в Палаті представників "зараз опрацьовують всі можливі варіанти".

Днями Білий дім оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму в $300 мільйонів. Він включатиме снаряди для артилерії та ракети GMLRS до HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: