"Мста-Б" працює по окупантах / скріншот

Піт артилерії береже кров піхоти - цим правилом неухильно керуються українські гармаші на східному фронті. Щоб полегшити життя хлопцям в окопах, не шкодують ні снарядів, ні ракет. 

За роботою 59-ї бригади імені Якова Гандзюка спостерігав кореспондент ТСН Антон Коцуконь. Він показав заряджений "по вінця" усіма ракетами "Град". Артилеристи працюють настільки влучно, що за екіпажем росіяни відкрили справжнє "полювання". 

Командир взводу реактивної батареї з позивним "Сивий" розповів, що за їхньою машиною спочатку "полював" ворожий дрон, але не долетів 2 метри, а ще того ж дня окупанти намагалися "дістати" до наших бійців ракетою.

"Росіяни, аби знищити один "Град", випустили цілу С-300. Не влучили!" - каже кореспондент ТСН й показує величезну вирву від "прильоту".

"У цей похмурий прохолодний день реактивники-"синоптики" з 59-ої бригади прогнозують для окупантської нечисті опади у вигляді "Градів", - йдеться в сюжеті.

Бійці показують затрофеєну під Херсоном гаубицю росіян "Мста-Б", нею вони тепер вдало накривають позиції окупантів на східному фронті. Також українські захисники "віджали" партію снарядів у росіян. Але й без них, артилеристи, у них снарядів вдосталь.

"Російського виробництва, десь ми у них ці снаряди "віджали" й зараз працюємо по окупантах. Так само "Мста-Б" у них була "віджата" під Херсоном", - каже боєць.

"Мста-Б" - що це за гаубиця

"Мста-Б" (за класифікацією НАТО — M1987) — радянська 152-мм причіпна гаубиця, призначена для знищення тактичних засобів ядерного нападу, артилерійських і мінометних батарей, танків та інших броньованих засобів, руйнування польових фортифікаційних та інших оборонних споруд, придушення живої сили і вогневих засобів, пунктів управління, засобів протиповітряної і протиракетної оборони.

Гаубиця стоїть на озброєнні України і низки країн пострадянського простору.

Вас також можуть зацікавити новини: