Бійці назвали САУ M109L на честь італійської актриси/ Колаж УНІАН, instagram.com/monicabellucciofficiel, фото US Army

Бійці бригади "Азов" стримують атаки ворога під Кремінною. Цей напрямок уже не перший місяць вважається одним із найгарячіших на всьому фронті. Легендарний підрозділ, як і раніше, займає найскладніші ділянки і далеко не перший місяць ефективно зупиняє спроби ворога атакувати.

Відбивати атаки ворога азовцям допомагає італійська САУ M109L, випущена 1964 року. Країна походження і "рік народження" ті самі, що й у актриси Моніки Белуччі, на честь якої "азовці" і назвали свою гармату. На зброї є два портрети італійки, а кумедна назва часто створює привід для жартів, розповідає NV.

На САУ - портрет італійської акторки/ Фото Сергій Окунєв / NV

"Жартів багато на цю тему. У нас новобранець - ми йому кажемо: у тебе буде перший раз одразу з Монікою Белуччі!", - жартують бійці.

Відео дня

За їхніми словами, попри вік, працює зброя надзвичайно добре.

"Треба розуміти, що, по-перше, вона мала той чи інший нагляд і проходила ремонт. Це те, що з радянською зброєю, м'яко кажучи, не завжди відбувалося. По-друге - дуже надійний ствол. Саме по стрільбі - взагалі жодних проблем чи скарг. Є певні моменти по двигуну, по ходовій, але це вже скоріше питання до механіків. І це полагодити набагато простіше, ніж якби були проблеми з бойовою частиною. Рахуйте самі: ми влучаємо на відстанях 18 кілометрів із похибкою 5-10 метрів. Це дуже добре", - пояснює командир підрозділу.

Усередині САУ - ще один портрет Моніки Белуччі.

"Як бачите, тут багато місця. Тут жити можна... А це - другий портрет Моніки Белуччі, він так розміщений, що я, можна сказати, дивлюся їй в обличчя під час кожного пострілу. До речі, тут значно тихіше під час пострілу, ніж зовні. Думаю, якщо закрити всі двері та люки, то буде взагалі тихо", - коментує один із бійців.

Ситуація на фронті - останні новини

Протягом доби російські окупанти атакували одразу на кількох напрямках фронту, відбулося 86 бойових зіткнень. Зокрема, на Бахмутському напрямку, як поінформували в Генштабі, нашими воїнами відбито 25 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Перемога, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: