У німців близько 120 ракет Taurus у боєздатному стані / скріншот

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих зазначає, що ракета Taurus має тандемну бетонобійну бойову частину масою 480 кг.

За його словами, перша частина пробиває бетон, далі в пробоїну входить основна, вибухає зсередини і завдає потужного руйнування.

"Об'єкт буквально розноситься. Ось головне, що відрізняє Taurus від британських і французьких схожих Storm Shadow і SCALP-EG, які нам уже дають", - сказав він LIGA.net.

Відео дня

Також, якщо порівнювати в максимальних версіях, то Taurus може летіти до 580 км, а Storm Shadow/SCALP-EG - 450-480 км. В інших версіях усі три типи ракет летять майже однаково - по 480 км.

Причин тиску Києва і партнерів на Берлін кілька, каже Рябих.

"Перша - більша кількість ракет в арсеналі ЗСУ під конкретні завдання. У німців близько 120 ракет у боєздатному стані, ще 240 реально відновити. Кілька десятків із них можна було передати Україні. Друга - саме Taurus здатні вражати захищені об'єкти та укріплені бункери на тимчасово окупованих територіях, нагадує Рябих. І з усіх цілей чи не найбільш "жирна" для України - Кримський міст", - додав аналітик.

Ракети Taurus для України - думки

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек закликав опозиціонерів ідеї передати Україні німецькі ракети Taurus замислитися над тим, чи сидить Путін склавши руки, поки світ лається.

Україні під час повномасштабної війни проти росіян серйозно допоможуть німецькі крилаті ракети Taurus, які мають велику дальність. Така ракетна зброя значно посилить українську державу, розповів глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Вас також можуть зацікавити новини: