Укроборонпром корпоратизує ще 10 підприємств / фото REUTERS

Наглядова рада державного концерну "Укроборонпром" ухвалила рішення, згідно з яким у рамках реформування ОПК замість чергових 10 державних оборонних підприємств утворяться господарські товариства. Про це повідомляє офіційний сайт ДК.

"Після державної реєстрації товариствами з обмеженою відповідальністю стануть вісім підприємств, а на акціонерні товариства перетворять два", — йдеться у заяві об'єднання.

Зазначається, що завдяки реформі буде забезпечено подальший розвиток технологій та виробництва. Також галузь зможе залучити необхідні інвестиції та більш ефективно вибудовувати відношення з закордонними партнерами України.

Відео дня

Як реформували "Укроборонпром"

Торік уряд перетворив державний концерн "Укроборонпром" на АТ "Українська оборонна промисловість". ДК створили ще у 2010 році. У грудні 2020 року колишній гендиректор об'єднання Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації концерну. Ліквідувати держконцерн планували до кінця червня 2021 року.

У грудні Кабмін затвердив склад наглядової ради "Української оборонної промисловості". До неї призначили п'ятьох осіб - Олексія Гончарука, Тимофія Милованова, Сергія Коновця, Давіда Ломджарію та Лінді Сміт.

Також у грудні стало відомо, що у 2023 році в Україні виробництво мінометних мін зросло у 42 рази, артснарядів - майже в три рази.

Вас також можуть зацікавити новини: