У Шотландії готові допомагати Україні з виробництвом зброї / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Уряд Шотландії має сприяти виробництву зброї для відправки на лінію фронту в Україну. Про це заявив депутат від Шотландської національної партії Стюарт Макдональд, пише The Times.

Політик закликав міністрів "відігравати активнішу роль у підтримці внутрішнього оборонного сектору Шотландії, підвищуючи кваліфікацію і збільшуючи внесок, який він робить у загальні зусилля Заходу з підтримки України".

Він сказав, що необхідно створити "схему підтримки оборони Шотландії та України", щоб шотландський уряд міг працювати з промисловістю, коледжами, університетами та урядом Великої Британії над програмами, які могли б допомогти в боротьбі з російським вторгненням.

Відео дня

"Така схема могла б також вивчити створення нових можливостей партнерства для підтримки внутрішнього оборонного сектору України за допомогою інвестицій у навички, учнівство, дослідження і розробки", - сказав Макдональд.

За словами депутата, такий крок створить робочі місця в Шотландії і допоможе заповнити "брак кваліфікованих кадрів" в оборонній промисловості. Завдяки цій програмі шотландія отримає економічну вигоду, а також підтримає союзника - Україну

Міжнародна допомога Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, Канада виділила Україні 1,5 мільярда доларів фінансової допомоги. Ці кошти допоможуть українському уряду фінансувати дефіцит, зокрема соціальні програми допомоги.

1 лютого в ЄС ухвалили одноголосне рішення про створення Українського Фонду на 50 млрд євро для макрофінансової бюджетної підтримки нашої країни протягом 2024-2027 років. 20 березня стало відомо, щоЄвропейська комісія виплатила Україні перший транш макрофінансової бюджетної підтримки на суму 4,5 млрд євро з "Українського фонду" загальним обсягом 50 млрд євро.

Вас також можуть зацікавити новини: