У Пентагоні прокоментували надання ракет ATACMS Україні / колаж УНІАН, фото REUTERS, US Army

У Міністерстві оборони США прокоментували надання Україні далекобійних ракет ATACMS. Це озброєння має застосовуватися тільки в межах суверенної території нашої країни.

Таку заяву зробив на брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер. Водночас він не став називати кількість наданих Києву ракет. 

"Я не можу вдаватися в деталі щодо кількості переданих ATACMS. Проте, як і у випадку з іншим озброєнням, яке ми передали Україні, були запевнення, що вони використовуватимуться в межах суверенної України, щоб повернути назад та захистити суверенну українську територію", – наголосив він. 

Відео дня

Крім того, Райдер зазначив, що Штати та Україна продовжать консультації із партнерами та союзниками для забезпечення країни усім необхідним для захисту від російської агресії.

Ракети ATACMS в Україні

Вночі 17 жовтня в окупованих Бердянську та Луганську пролунали вибухи. Там уразили аеродроми з російською авіацією. У ЗМІ припустили, що для цього завдання могли використати ракети ATACMS, проте у багатьох залишалися сумніви, оскільки офіційно США про поставки не оголошували. 

Згодом президент України Володимир Зеленський підтвердив, що наша країна отримала ATACMS і додав, що вони добре себе показали. Водночас головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео пусків цих ракет. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що у майбутньому Україна отримає більше ATACMS. Зокрема, і зі збільшеною дальністю.

Вас також можуть зацікавити новини: