Канада пожертвує Україні установки NASAMS / Kongsberg

Канада закупить в США системи ППО NASAMS і передасть їх Україні. Про це повідомила у себе в Твіттер міністр оборони Канади Аніта Ананд.

"Системи протиповітряної оборони є головним пріоритетом України. Тому Канада купує у США передову національну зенітно-ракетну систему (NASAMS), щоб передати її Україні", - повідомила вона.

Міністр зазначила, що це буде перша система ППО, передана Канадою для потреб української армії. Вибір саме системи NASAMS вона пояснила високими показниками ефективності.

Відео дня

"В умовах жорстоких авіаударів Росії по Україні ця система ППО допоможе захистити українські населені пункти і критичну інфраструктуру від атак безпілотників, ракет і авіації", – заявила Ананд.

Поставки NASAMS в Україну

NASAMS - це пересувний зенітно-ракетний комплекс, розроблений спільно Норвегією і США. Комплекс здатний перехоплювати повітряні цілі на відстані до 40 км і на висоті до 16 км.

Вперше комплекси NASAMS були передані Україні в жовтні - після початку російської кампанії зі знищення української енергосистеми. На початку листопада міністр оборони Резніков заявив, що ЗРК NASAMS вже прибули.

Під час ракетного обстрілу в новорічну ніч комплекси NASAMS показали високу ефективність. В Повітряних силах зізналися, що ледве встигали їх перезаряджати.

Вас також можуть зацікавити новини: