Анатолій Храпчинський прокоментував знищення станції "Воронєж М" під Орськом / колаж УНІАН, скріншоти

Під Орськом Оренбурзької області РФ могла бути знищена радіолокаційна станція дального виявлення цілей "Воронєж М". Вона "дивилася" в бік Китаю та Ірану, розповів заступник гендиректора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, авіаційний експерт Анатолій Храпчинський.

"Якщо ми вражаємо ворожі РЛС, то робота російської ППО зовсім ніяка. Знищена станція "Вороніж-М", яка розташована під Орськом Оренбурзької області, –це система раннього попередження. Тобто ці системи передбачають раннє попередження про загрозу з застосування проти РФ ядерної зброї, балістичних і міжконтинентальних ракет. Все це російська РЛС повинна була бачити й сповістити військових, що проти них застосована зброя. "Вороніж-М" розташований південніше й дивиться в бік Китаю й Ірану", – наголосив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Храпчинський зазначив, що такими атаками Україна демонструє, що заяви РФ щодо своєї ядерної зброї і спроможності країни-агресорки дещо перебільшені. За його словами, Москва не може навіть захистити настільки важливі в стратегічному плані обʼєкти, які "передбачають перед собою попередження про можливість застосування будь-ким ядерної зброї".

Відео дня

"Також треба не забувати, що системи радіолокаційного виявлення типу "Контейнер", яку раніше було знищено, дозволяли росіянам бачити певну ділянку території України. Тому, це є стратегічними ударами по іміджу й спроможностях РФ виявляти будь-що в повітряному просторі. Дедалі більше бачимо ударів по стратегічних об'єктах РФ, що дозволить більш якісно відпрацьовувати вже технікою західного зразка, коли нам дадуть на це дозвіл",  – резюмував він.

Знищення російських РЛС: останні новини

У разі підтверждення резульативності удару по системі "Воронєж М" в Орську буде йтися про виведення з ладу 50% всіх загоризонтних РЛС РФ, які відповідають за умовний напрям "південь-південий схід".

Як пояснювало видання Defence Express, йдеться про потенційне ураження системи, яка знаходиться за 1500 км від лінії фронту. Раніше було уражено дві загоризонтні радіолокаційні станції "Воронєж-ДМ" під Армавіром. Виходячи з цього, видання дійшло до висновку, що йдеться вже йде про систематичні удари.

Вас також можуть зацікавити новини: