Flickr/Ryan McCarthy

Схоже Збройні сили США випадково опублікували в інтернеті фото з таємними планами гіперзвукової зброї. Знімок був зроблений ще минулої осені на конференції Асоціації армії США. Однак, лише зараз журналіст Aviation Week Стів Трімбл помітив, що на ньому.

Як пише Business Insider, знімок був опублікований на офіційній сторінці міністра арії Раяна МакКарті у Flickr. На ньому міністр тримає в руках презентаційний буклет, на якому написано: "Vintage Racer - огляд системи LWS".

Читайте такожСША готуються випробувати гіперзвукову зброю вже цього року

Відео дня

Більшість слів на фото розмиті, тож їх важко прочитати. Але кілька заголовків говорять: "Гіперзвукове проникнення", "Здатність виживати", "Багатоцільове призначення", "Модульне корисне навантаження", "Стратегія щодо витрат". В рядку внизу буклета можна прочитати, що йдеться про щось з "далекою дією" й "миттєвим проникненням".

Хоч інформація про такі види озброєння обмежена, але в теорії гіперзвукова зброя здатна здолати ворожу протиракетну оборону.

Читайте такожСША і Росія домовилися про переговори щодо ядерної зброї і запросили Китай

Вона може проникнути в потрібну зону, а потім випустити інші повітряні системи в режимі очікування. Ці системи можуть вдарити по різним цілям, таким як пускові установки ракет й радари ППО. У Збройних силах США не відповіли на запити Business Insider надати коментар.