Ілюстрація / REUTERS

Під час президентського терміну Барака Обами під північною галявиною Білого дому в строгому секреті було побудовано бункер на випадок застосування зброї масового ураження.

Читайте такожКремль готує росіян до ядерної війни проти США – ЗМІ

Видання Washington Examiner наводить у своєму матеріалі відомості з нещодавно опублікованої книги колишнього журналіста газети The Washington Post Рональда Кесслера. За словами автора, будівництво бункера, яке почалося в 2010 році, обійшлося в $376 млн. За офіційною версією, це були роботи з модернізації систем електропостачання та кондиціонування.

Відео дня

Після зміни президента співробітники адміністрації Дональда Трампа оглянули бункер, пише Кесслер. За оцінкою журналіста, він достатньо великий, щоб співробітники Білого дому могли там працювати.

«Бункер, глибиною принаймні п'ять поверхів, завершений в кінці президентського терміну Обами, може вмістити персонал усього західного крила на невизначений термін у разі застосування зброї масового знищення», - написав Кесслер. «Після того як Трамп став президентом, топ-співробітники оглянули бункер, існування якого засекречено», - цитує видання слова журналіста.