Ілюстрація / REUTERS

Король Саудівської Аравії Сальман бен Абдул-Азіз ас-Сауд призначив першого у 85-річної історії країни міністра культури.

Читайте такожКронпринц Саудівської Аравії проведе в своїй країні революцію для позбавлення від нафтової залежності

Як повідомляють арабські ЗМІ, ним став племінник короля, принц Бадр бен Абдалла бен Фархан аль-Сауд, передає kommersant.ru. Раніше питаннями культури займалося Міністерство інформації та культури, проте король ухвалив рішення створити окреме відомство.

Відео дня

Це не єдине призначення в саудівському кабінеті міністрів. Так, король Сальман призначив нового міністра у справах ісламу, давату (поширення ісламу - ред.) та настанови, яким став Абдель Латіфа бен Абдель Рахмана Аль аш-Шейха, а новим главою Міністерства праці та соціального розвитку призначений бізнесмен Ахмед бен Сулейман ар-Раджхи. Крім того, призначені заступники міністрів внутрішніх справ та енергетики.

Нові призначення приурочені до виконання плану «Бачення-2030», покликаного привнести глибоку трансформацію в саудівському суспільстві. В рамках цього плану були також відкриті кінотеатри, закриті ще наприкінці 70-х років минулого століття. Також в королівстві регулярно проводяться музичні фестивалі, а також планується будівництво першої опери.