Мітинг у Москві 9 вересня 2018 року / REUTERS

У Кремлі заявили, що поліція діяла суворо за законом під час несанкціонованих акцій 9 вересня, в ході яких було затримано понад тисячу осіб.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Читайте такожЖириновський зібрався покарати побитого ним же учасника мітингу в Москві (відео)

Відео дня

«Ви знаєте, що поліція діє суворо відповідно до законодавства. Ви знаєте, що йдеться про несанкціоновані акції. Ви знаєте, що вкотре спостерігалися провокації неповнолітніх на участь у таких несанкціонованих акціях. При тому, що ті, хто провокував неповнолітніх, прекрасно обізнані про правові наслідки таких кроків. І ви знаєте також, що були і хулігани, і провокатори, які піднімали руку на правоохоронців, що недопустимо і що також карається за законом», - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 9 вересня у десятках російських міст пройшли протести проти підвищення пенсійного віку. Вийти на протест людей закликав опозиціонер Олексій Навальний. У цілому по Росії було затримано понад тисячу осіб, 500 - у Санкт-Петербурзі. При цьому, поліцейські застосовували грубу сил щодо учасників мітингу, в тому числі і до людей похилого віку. Окрім цього, російські силовики відзначилися затриманням дітей.