REUTERS

Влада КНДР вважає, що американський фільм «Інтерв'ю» про замах на Кім Чен Ина являє собою «небезпечну кінопродукцію, яка виправдовує і заохочує тероризм». Про це радіостанції «Говорит Москва» заявили в посольстві Північної Кореї в Росії, передає Lenta.ru.

«Показ цієї картини має бути заборонений у будь-якій державі. Тим більше, навіть важко уявити, що в такій дружній і цивілізованій країні, як Росія, будуть демонструвати фільм, що розповідає про замах на главу дружньої та суверенної держави», - підкреслюється в повідомленні дипломатичного представництва.

Читайте такожКінокомпанія Sony Pictures таки дозволила показ скандальної комедії про лідера КНДР

Відео дня

Північнокорейські дипломати також заявили, що зйомка подібного фільму нібито показує «моральну незрілість» США.

Комедія про змову з метою вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Ина викликала обурення в КНДР і погрози зірвати прем'єру кінострічки в країнах Заходу. Після кібератак, в яких США звинуватили Північну Корею, прем'єра фільму була скасована. Однак згодом компанія таки дозволила показ комедії.

Читайте такожКНДР пригрозила напасти на США, обізвавши їх "вигрібною ямою тероризму"

У ФБР заявили, що КНДР хотіла придушити право американських громадян на самовираження. Мова йде про спробу перешкодити виходу на екрани американського фільму «Інтерв'ю».

Президент США Барак Обама заявив з приводу цього інциденту, що його країна належним чином відреагує на те, що сталося.