Ніколас Мадуро / REUTERS

Міністр зв'язку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив про затримання трьох підозрюваних у замаху на президента країни Ніколаса Мадуро.

Зокрема, був затриманий головний підозрюваний в організації замаху Хенріберт Еммануель Рівас, який носить псевдонім Морфео, передає НВ з посиланням на AVN.

Під час допиту він зізнався, що з ним зв'язався чоловік, який розповів, що веде набір людей для атаки на президента Ніколаса Мадуро.

Відео дня

Він зазначив, що перебував у тренувальному таборі, у якому отримував щомісяця гроші і вчився керувати безпілотними апаратами.

Читайте такожУ Мережі з'єднання явилося відео вибуху дрона під час замасі на президента Венесуели

Також Родрігес зазначив, що посольство Мексики, Чилі та міністерство закордонних справ Колумбії намагалися допомогти втекти Рівасу.

У свою чергу, уряд Мексики відкинув і назвав необґрунтованими звинувачення Венесуели в причетності її дипломатичного персоналу в Каракасі до замаху на Ніколаса Мадуро.

Відповідну заяву мексиканський уряд поширив через МЗС країни, передає РБК.

"Уряд Мексики і її дипломатичний персонал завжди діють у повній відповідності до міжнародного права та відповідно з принципами зовнішньої політики, які визначені в Конституції", - йдеться в повідомленні кабінету міністрів Мексики.

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня на президента Венесуели Ніколаса Мадуро вчинили замах із використанням безпілотника - від вибуху постраждали 7 солдатів, але Мадуро не отримав травм.

За словами Мадуро, за замахом на нього стоїть права опозиція і президент Колумбії. Він заявив, що не сумнівається: особисту відповідальність за атаку несе президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

У свою чергу, один із лідерів венесуельської опозиції Хуліо Борхес, який проживає в Колумбії, заявив, що замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро з допомогою начиненого вибухівкою безпілотника є фарсом.