REUTERS

У поширеній заяві Місії ООН по підтримці Лівії повідомляється, що ракетно-бомбовим ударам з повітря піддалися цілі на території міста Місурата на заході Лівії, який є одним з оплотів ісламістів, які протистоять центральному уряду, передає ТАСС.

Читайте такожЄгипетські силовики готуються до "п'ятниці гніву", оголошеної ісламістами

"МООНПЛ закликає всі сторони працювати в напрямку деескалації і закликає їх зробити сміливі кроки для того, щоб розірвати це коло насильства, яке в разі продовження приведе країну до хаосу і повномасштабної війни", - йдеться в заяві.

Відео дня

У місії ООН також підкреслили, що ті, хто підштовхує сторони конфлікту до продовження військових дій і "активно перешкоджає узгодженому політичному врегулюванню лівійської кризи", порушують резолюції Ради Безпеки всесвітньої організації.

Як повідомлялося раніше, удари по Місураті стали відповіддю на наступ бойовиків на місто Ес-Сидр, де розташований найбільший в Лівії експортний нафтовий термінал. У минулий четвер в ході боїв в одне з нафтосховищ потрапив снаряд, який призвів до великого вибуху, за останніми даними, знищено близько 800 тис. барелів нафти.