Дональд Трамп / REUTERS

У Нью-Йорку в магазині товарів для чаклунів та відьом Catland провели обряд наведення прокляття на президента США Дональда Трампа і члена Верховного суду Бретта Кавано, якого звинувачували у сексуальних домаганнях.

З магазину велася пряма трансляція ритуалу, відеозапис доступний на сторінці закладу в Facebook.

У церемонії брали участь 60 осіб. Вони зачитували заклинання над ганчірковими ляльками з фотографіями Кавано, Трампа і лідера республіканської більшості в Сенаті Мітча Макконнелла. Біля магазину зібралися противники нового верховного судді, а також релігійні американці, які намагалися перешкодити проведенню обряду.

Відео дня

Читайте такожОбвинуваченого в домаганнях суддю Кавано ратифікувала на посаду у Верховний суд США (фоторепортаж)

Наступна церемонія накладення прокляття на Кавано запланована на суботу, 3 листопада. Організатори знову розраховують залучити 60 учасників, квиток коштує 10 доларів. Половину зібраних коштів віддадуть на благодійність.

6 жовтня Сенат США призначив Кавано на посаду судді Верховного суду, його кандидатуру запропонував Дональд Трамп. Три жінки звинувачували Кавано у сексуальних домаганнях і насильстві під час студентських вечірок у 1980-х роках, одна з них особисто давала свідчення на слуханнях по кандидатурі Кавано. Процедура затвердження супроводжувалася акціями протесту біля входу в будівлю Сенату.