Біньямін Нетаньягу / REUTERS

Поліція Ізраїлю рекомендує пред'явити прем'єр-міністру та голові Міністерства оборони країни Біньяміну Нетаньягу нові звинувачення в корупції, але сам прем'єр все заперечує.

Про це заявила поліція в неділю, 2 грудня, передає Deutsche Welle.

Зокрема, прем'єр підозрюється в тому, що в 2014-2017 роках на посаді міністра зв'язку надавав правові привілеї ізраїльській телекомунікаційній компанії Bezeq, а в обмін на це новинний портал Walla, який належить їй, повідомляв про Нетаньягу в позитивному ключі.

Відео дня

Передбачається, що таким чином Bezeq, проти власника якого Шауля Єловіча також рекомендується пред'явити звинувачення, міг незаконно отримати сотні мільйонів євро.

Читайте такожВ Ізраїлі судять дружину прем'єр-міністра Нетаньягу

Крім того, нинішній глава урядів Ізраїлю та його близьке оточення підозрюються у впливі на те, хто призначався на посади в керівництві Walla. Рішення про порушення справи повинна прийняти прокуратура Ізраїлю.

Нетаньягу всі звинувачення заперечує. На своїй сторінці у Twitter він заявив, що рекомендація поліції пред'явити йому і його дружині звинувачення в корупції не має юридичної сили і зовсім недавно компетентні органи відхилили подібні рекомендації проти низки громадських діячів. Він висловив упевненість, що "компетентні органи після вивчення справи дійдуть до такого ж висновку".

Раніше поліція, після проведення дворічного розслідування, вже рекомендувала пред'явити Нетаньягу звинувачення в корупції. Тоді мова йшла про можливі отримання розкішних подарунків вартістю в десятки тисяч доларів від багатих меценатів, а також про таємну змову з власником однієї з ізраїльських газет. Ці підозри прем'єр-міністр також відкидав.