Учасники акції також висловлювали обурення діями російських військових / фото facebook.com/vladimir.shipitcyn

У другому найбільшому місті Росії Санкт-Петербурзі відбулися пікети проти російської воєнної агресії щодо України.

Як повідомляє Російська служба Радіо Свобода, у пікетах у центрі, на Невському проспекті, по черзі взяли участь близько 50 осіб, активістів низки опозиційних організацій. Акція тривала близько трьох годин замість запланованої однієї.

Організатор пікетів, активістка петербурзької демократичної організації «Солідарність» Ольга Смирнова назвала захоплення російськими силовиками українських моряків черговою спробою Росії збільшити зону окупації українських територій.

Відео дня

Учасники пікетів вимагали звільнити і повернути на батьківщину українських моряків, повернути Україні її захоплене майно, припинити морську блокаду портів України в Азовському морі і покарати винних у захопленні українських кораблів.

Читайте такожУ США українці провели акцію на підтримку захоплених Росією моряків (фото, відео)

Активісти зауважували, що за українськими моряками мають визнати статус військовополонених, натомість їх судять як цивільних осіб, які вчинили кримінальний злочин.

Учасники акції також висловлювали обурення діями російських військових, які відкрили вогонь по іноземних – українських – кораблях, що не становили загрози Росії.

В Росії як єдиний різновид публічної акції, яка не вимагає узгодження з владою, дозволений одиничний пікет. Учасники нинішнього заходу, щоб уникнути звинувачень у «масовій акції», не вдавались до розтягування вздовж проспекту на достатній відстані одне від одного, а змінювали одне одного з різними плакатами в одному місці.