У Литві можуть заморозити активи російських олігархів / фото УНІАН

У середу уряд Литви заявив, що підготує проект закону, який би створив правові передумови для того, щоб заморожувати майно російських олігархів і посадових осіб, внесених у "чорний список", обмежувати їх фінансово-економічну діяльність у країні.

Як повідомляє Delfi, такі поправки запропонували опозиційні консерватори і ліберали, однак уряд вирішив їх не схвалювати.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що ціль розглянутого в Сеймі проекту схвалюється. Все ж він зазначив, що уряд зможе детально проаналізувати, як такий закон відповідає міжнародній політиці санкцій.

Відео дня

Читайте такожМінфін США вирішив зняти санкції з компанії російського олігарха

"Іншими словами, ми дуже підтримуємо ціль, але не можемо схвалити цей проект, тому пропонуємо його не розглядати", – заявив на засіданні міністр. "Ми пропонуємо, щоб уряд підготував новий (...) проект закону, і ми будемо готові це зробити", – додав він.

Нова редакція закону про реалізацію економічних та інших міжнародних санкцій доповнить так званий закон Магнітського, за яким Литва може заборонити в'їзд до країни іноземцям, пов'язаним із великомасштабною корупцією, відмиванням грошей та порушеннями прав людини.

Якщо поправки будуть прийняті, у Литві будуть заморожувати кошти, що зберігаються у діючих в країні банках та інше фінансове майно, а діючим в Литві особам і компаніям буде заборонено торгувати з особами, які перебувають у "чорному списку".

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас з 12 січня 2018 року заборонив в'їзд у країну 49 громадянам Росії, викритих у порушенні прав людини і відмиванні грошей. Список затверджений на підставі "закону Магнітського", який набрав чинності в Литві 1 січня 2018 р.