Дівчина прилетіла в Канаду \ Flickr

Рахаф Альканун, що втекла з Саудівської Аравії і заявила про «багаторічне насилля» з боку близьких, прилетіла в Канаду, влада якої надала їй притулок.

Читайте такожСаудівська дівчина відреклася від ісламу і отримала статус біженця в Австралії (відео)

Як передає Reuters, літак приземлився в міжнародному аеропорту Пірсон в Торонто вранці в суботу, 12 січня. Очікується, що найближчим часом міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд виступить з офіційною заявою. Фріланд особисто приїхала у Пірсон зустрічати дівчину, повідомляє kommersant з посиланням на Toronto Star. Глава МЗС Канади обняла саудівську дівчину і назвала її «хоробрим новим канадцем» і «сміливою молодою жінкою». Розмовляти з журналістами Рахаф Альканун відмовилася, пославшись на втому після довгого і стомлюючого перельоту.

Спочатку Альканун хотіла полетіти в Австралію, на початку січня транзитним рейсом вона прибула в Бангкок. Там у неї відібрали паспорт співробітники посольства Саудівської Аравії, які заявили, що дівчина повинна повернутися на батьківщину. Рахаф Альканун втекла від дипломатів і забарикадувалася в транзитній зоні аеропорту. 8 січня вона зустрілася з представниками Управління верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), який взяв дівчину під свій захист. Через деякий час влада Канади заявила, що надасть їй притулок.