В Іспанії рятують хлопчика, який провалився у 100-метровий колодязь / фото flickr.com/fdecomite

В іспанській провінції Малага другий день триває операція з порятунку 2-річного Хулена, який у неділю провалився у дуже вузький колодязь глибиною 100 метрів.

Зранку офіцери Цивільної гвардії працювали над розширенням колодязя, однак робота ускладнювалась його глибиною. Їм вдалося вилучити лише 60 сантиметрів грунту і породи, повідомляє Європравда з посиланням на El Pais.

Тепер учасники рятувальної операції вирішили вирити горизонтальний тунель до рівня, на якому може перебувати хлопчик - це дозволяє схил гори, на якій знаходиться колодязь.

Відео дня

Однак час на те, щоб знайти дитину живою спливає. Припущення рятувальників, що хлопчик вижив, базуються на тому, що повітря в колодязі було достатньо.

Читайте такожВ Індії автобус з дітьми впав в ущелину, є жертви (фото)

Хлопчик впав у колодязь у другій половині дня у неділю, коли гуляв зі своїми батьками і у якийсь момент від них відбіг.

Глибоку скважину вирили минулого місяця під час робіт із розвідки води, хоча воду так і не знайшли. Отвір був нічим не закритий.

Порятунок хлопчика ускладнений тим, що колодязь має глибину понад 100 метрів та діаметр – 20-25 сантиметрів. Тому дорослому вкрай складно потрапити туди, де перебуває дитина.

Рятувальникам вдалося спустити камеру на глибину 70 метрів, там вони знайшли пакунок з солодощами, які в момент прогулянки дитина тримала в руках.

Батьки хлопчика вже втратили одну дитину - вона померла у віці трьох років минулого року.