Янукович мовчить про свою вину в тому, що сталося в Україні / УНІАН

Незадовго до виборів в Україні повалений п’ять років тому президент Віктор Янукович вирішив виступити з Москви. Впродовж півтори години він те і робив, що звинувачував у всіх гріхах Євросоюз і свого наступника Петра Порошенка.

Про це пише австрійське видання Die Presse, додаючи, що статус українського втікача в Росії досі не зрозумілий. На прес-конференції цього тижня Януковича, який з милості Москви перебуває на російській території, називали «четвертим президентом» України.

Сам втікач ніколи не визнавав свого відсторонення від влади. Він досі розповідає про «незаконний переворот», повторюючи за чиновниками Росії. Однак, останні, попри всі слова, все ж підтримують дипломатичні відносини з урядом у Києві.

Відео дня

Перед прес-конференцією адвокат колишнього українського президента Олександр Горошинський пообіцяв, що «будуть сюрпризи». Але їх не було. Вигнанець те і робив, що півтори години лаяв «брехливий уряд» в Україні, а в першу чергу Петра Порошенка.

«Тоді, у буремні дні лютого 2014 року, Янукович, здавалося, жив у своєму власному світі. Очевидно, він там живе і досі. Про свою відповідальність за те, що сталося в Україні, він мовчить», - пише Die Presse.

Читайте такожДо розстрілів на Майдані призвели накази очільників силових структур часів Януковича - експертиза

Видання додає, що його промова у Москві час від часу ставала дуже комічною. Приміром, він називав Порошенка брехуном і звинувачував «в особистому збагаченні будь-якою ціною». Але ті, хто бачив горезвісний маєток Януковича під Києвом, знають, що це, в першу чергу, його власний гріх. Світ бачив непристойну пристрасть втікача до надмірної розкоші. Навіть на Донбасі, звідки він родом, Януковича «ніколи не вважали людиною честі, а його апетит до грошей і влади терпіли, затиснувши зуби».