У США присяжні винесли обвинувальний вирок мексиканському наркобарону Хоакіну Гусману на прізвисько Ель Чапо (Коротун), який звинувачувався в міжнародній торгівлі наркотиками, відмиванні доходів та інших злочинах.

Про це розповідається у сюжеті ТСН.

Гусмана визнали винним за всіма 10 пунктами звинувачення. Присяжні радилися 34 години протягом шести днів. Яке саме покарання буде призначено Ель Чапо, поки невідомо. Остаточне рішення буде винесено 25 червня. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Бруклінський федеральний суд протягом чотирьох місяців розглядав звинувачення на адресу Гусмана, який в минулому очолював мексиканський наркокартель "Сіналоа".

Читайте також"Довга гонитва з перестрілкою": у Мексиці поліція ліквідувала 19 членів озброєної банди

За версією звинувачення, Гусман несе відповідальність за контрабанду 155 тонн кокаїну в США протягом 25 років, а також інших наркотиків - зокрема метамфетаміну та марихуани.

61-річний Гусман залишався найбільш розшукуваним злочинцем в США протягом більше 20 років і першим після Аль Капоне в 2013 році був названий чиказької Комісією з кримінальних злочинів "ворогом суспільства номер один". Він був арештований в Мексиці в січні 2016 року (зокрема завдяки 

Актор Шон Пенн взяв секретне інтерв'ю в мексиканського наркобарона-втікача

інтерв'ю, яке у нього взяв Шон Пенн) і екстрадований до США. До цього він двічі втікав з мексиканських в'язниць; в 2015-му він використовував підземний хід, з'єднаний з душовою в його камері.