Ілюстрація \ REUTERS

Главу департаменту контррозвідки Служби інформації і безпеки Бельгії Клемента Вандерборре відсторонили від обов'язків через підозру у шпигунстві на користь Росії.

Читайте такожДвох громадян Естонії засудили за шпигунство на користь Росії

Про це повідомляє бельгійське видання De Morgen з посиланням на джерела, передає ЄвроПравда. Повідомляється, що Клемент Вандерборре працює на контррозвідку Бельгії протягом 40 років. Останнім часом його молодші колеги почали скаржитися на стиль його керівництва. Крім того, Вандерборре підозрюють у тому, що він знищував конфіденційні документи в офісному шредері.

До завершення внутрішнього розслідування Вандерборре перебуває вдома. Його офіс закритий з січня. У той же час сам Вандерборре заперечує всі звинувачення.

Що стосується звинувачень у шпигунстві на РФ, то видання згадує про лист одного зі співробітників бельгійської контррозвідки. У листі стверджується, що Клемент Вандерборре під час спецоперації в Сербії в 2016 році надав громадянці Сербії доступ до конфіденційної інформації. Жінка, ймовірно, працювала як подвійний агент на користь Росії.