Ілюстрація / REUTERS

Земельний суд австрійського Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури про арешт колишнього полковника Збройних сил країни, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії. На думку суду, ризику, що підозрюваний втече, немає.

Читайте такожГлава МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним у себе на весіллі, відмовилася від візиту в Москву

Як повідомляє Новое время з посиланням на Kronen Zeitung, клопотання про арешт підозрюваного прокуратура подала напередодні.

Відео дня

У клопотанні підкреслювалося, що австрійський полковник, ймовірно, порушив параграфи 252 та 256 Кримінального кодексу Австрії, в яких йдеться про розголошення державної таємниці і про розвідувальну діяльність на користь іноземної держави.

Як повідомляв УНІАН, в Австрії затримали екс-полковника Збройних сил за підозрою в роботі на російську розвідку з кінця 1990-х років. З тих пір він знаходиться на тимчасовому арешті. Розслідування ведеться відносно 70-річного австрійського полковника у відставці, який передавав російській військовій розвідці інформацію про міграційну кризу, австрійську військову авіацію і артилерійські системи, а також детальну інформацію про багатьох австрійських високопоставлених військових. За даними видання, за ці послуги полковник із Зальцбурга отримав близько 300 тис. євро.