ФБР / REUTERS

Федеральне бюро розслідувань США запобігло можливій терористичній атаці праворадикалів у штаті Меріленд.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У квартирі співробітника берегової охорони CIF в Сілвер-Спрінг, якого затримали 15 лютого, були виявлені різні види вогнепальної зброї та боєприпаси до неї.

Відео дня

Читайте такожЄСПЛ відхилив скаргу вбивці 77 осіб Брейвіка на "нелюдські умови" ув'язнення

У судових документах зазначено, що підозрюваний закликав до "сфокусованого насильства" і створення "білої" держави. Крім того, серед його пошукових запитів в інтернеті фігурує "найкраще місце в Вашингтоні для зустрічі з конгресменом".

Серед ймовірних майбутніх жертв, зокрема, була спікер нижньої палати Конгресу США демократка Ненсі Пелосі. Зазначається, що чоловік розглядав в якості прикладу норвезького терориста Андерса Брейвіка.

Як повідомляв УНІАН, у 2012 році Брейвік засуджений до 21 року ув'язнення за вчинення терактів в урядовому кварталі Осло, а також на острові Утойя. 22 липня 2011 року Андерс Брейвік розстріляв 77 осіб і поранив ще 42 в знак протесту проти мультикультурної політики Норвегії та "мусульманського вторгнення в країну. Більшість його жертв були підлітки, які відпочивали в молодіжному таборі соціал-демократичної партії.