Ілюстрація / REUTERS

Пілоти Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines, що розбився 10 березня невдовзі після вильоту, перед падінням повідомляли про проблеми в управлінні польотом.

Про це The Wall Street Journal розповів генеральний директор авіакомпанії Тевольде Гебремаріам, передає РБК.

Він зазначив, що прослухав запис переговорів пілота з диспетчерами.

Відео дня

Пілот повідомив авіадиспетчерам про "проблеми з управлінням польотом", і хотів повернутися в аеропорт Аддіс-Абеби. При цьому пілот не говорив ні про які зовнішні проблеми з літаком, наприклад, про зіткнення з птахом, пояснив Гебремаріам.

Читайте такожСША відмовилися припинити польоти Boeing 737 MAX

Голова авіакомпанії також розповів, що чорні ящики літака будуть відправлені для аналізу в Європу. В яку саме країну, поки не вирішено остаточно. В якості кандидатів для вивчення бортових самописців розглядаються Франція, Німеччина, Велика Британія, а також Європейське агентство авіаційної безпеки, яке базується в Кельні (Німеччина).

WSJ раніше повідомляла, що американські чиновники неофіційно наполягали на відправленні чорних скриньок на аналіз у США. Технічне обладнання та фахівці, які можуть займатися розшифровкою бортових самописців, є лише в кількох країнах, відзначає видання.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Загинуло 157 людей.

Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці: в кінці жовтня в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинуло 189 осіб.

Низка країн закрили свій повітряний простір для літаків даної моделі. Зокрема, з 12 березня Європа закрила небо для всіх Boeing 737 MAX.