Сусіди будують паркани й копають рови на кордоні з Росією / Соцмережі

З першого березня Україна відновила побудову огорож і ровів вздовж кордонів з Росією, протяжність яких становить 2300 кілометрів. Литва і Латвія теж таким чином відділяються від агресивного сусіда.

Радник голови української прикордонної служби Олег Слободян сказав Rzeczpospolita, що за два тижні було викопано півкілометровий рів і встановлено 120 метрів загорожі в Луганській області. Крім того, Україна будувала більше кілометра рокади – дороги, яка пролягає паралельно до кордону.

Читайте такожНа кордоні з Україною помітили ешелон російської військової техніки (відео)

Відео дня

«Робота просувається, наскільки це дозволяють погодні умови», - сказав український чиновник виданню. Водночас, в Харківській області на ділянках кордону почали встановлювати системи стеження. Видання нагадує, що Україна ще у 2015 році почала будувати загорожу на кордоні з Росією. Однак, закінчити роботи до кінця поточного року, як планувалося, навряд чи вдасться. Тож очікується, що будівництво загорожі триватиме до 2021 року. В прикордонній службі сказали виданню, що будівництво завершене на 30%.

Латвія тим часом минулого тижня закінчила будувати загорожу на кордоні з Росією. Паркани мають висоту 2,7 метра й оснащені колючим дротом. Їхня протяжність складає 93 кілометри. Хоча загальна довжина латвійсько-російського кордону становить 282,6 кілометра. Литва теж вже два роки будує 46-кілометрову загорожу на межі з Калінінградською областю. У Фінляндії й Естонії триває підготовка до початку таких робіт.