Ілюстрація / REUTERS

Нижня палата британського парламенту проголосувала за законопроект, який зобов'язує уряд попросити у ЄС знову відстрочити Brexit.

Цей документ увечері в середу, 3 квітня, підтримали в третьому читанні 313 членів Палати громад, проти проголосували 312 парламентаріїв, передає dw.com.

Текст документа 4 квітня буде представлений на розгляд Палати лордів.

Відео дня

Законопроект був запропонований міжпартійною групою депутатів і спрямований на те, щоб запобігти нерегульований вихід Великої Британії з ЄС 12 квітня.

Читайте такожПрем'єр-міністр Британії та опозиція дійшли згоди щодо Brexit

Прем'єр-міністр Тереза Мей має намір переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23-26 травня.

Тим часом голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер 3 квітня повідомив, що ЄС не погодиться на чергову відстрочку Brexit, якщо британський парламент не досягне компромісу за договором, який регулює умови виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

"12 квітня - останній термін для схвалення проекту угоди Палатою громад. Якщо цього не відбудеться, ніяка подальша відстрочка не буде можливою. Після 12 квітня ми ризикуємо результатами виборів в Європарламент і ставимо під загрозу всю роботу Європейського Союзу", - заявив Юнкер.