В Японії посилюють безпеку АЕС / Ілюстрація - АЕС Хамаока. - Wikipedia.org

Японський регулятор атомної енергетики NRA заявив, що буде давати розпорядження відключати будь-які реактори, на які у визначені терміни не будуть встановлені антитерористичні системи безпеки.

Читайте такожЯпонський Чорнобиль: люди знову почали селитися поруч з АЕС Фукусіма

Як повідомляє Reuters, дедлайни з установки на реакторах систем безпеки настануть наступного року. Перший дедлайн настане вже в березні 2020 року, для реактора АЕС Сендай на південному заході Японії.

Відео дня

Три енергетичні компанії повідомили NRA, що на десяти реакторах антитерористичні системи можуть бути не встановлені у строк.

Антитерористичні системи безпеки мають надати можливість охолодити реактори з віддаленої точки доступу у випадку атаки або іншого інциденту в кімнаті управління.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня на Шрі-Ланці прогриміла серія вибухів, зокрема в трьох готелях у столиці, місті Коломбо («Кінгсберрі», «Шангрі-Ла» і «Синнамон Гранд»), а також у трьох католицьких храмах: соборах Святого Антонія в центрі Коломбо, Святого Себастьяна в передмісті Негомбо і в католицькій церкві в місті Баттикалоа.

За останніми даними, в терактах загинули 359 осіб. Відповідальність за вибухи взяло на себе радикальне угруповання «ІГ».