REUTERS

Французька поліція затримала чотирьох підозрюваних у причетності до організації терактів в Парижі, повідомляє в понеділок агентство Франс Прес з посиланням на джерело у правоохоронних органах, передає РИА Новости.

На початку січня у Франції відбулася низка терактів і ПП, вона почалася з нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo, який друкував карикатури на мусульманського пророка Мухаммеда. За три дні загинули 17 осіб, у тому числі троє поліцейських.

Читайте такожНа вулиці французьких міст в пам'ять про загиблих вийшли тисячі людей

Відео дня

Співрозмовник агентства повідомив, що затримані входили в оточення 32-річного Амеди Кулібалі, який захопив заручників в паризькому супермаркеті кошерних продуктів. Зловмисник був ліквідований при штурмі магазину поліцією.

За даними газети Figaro, серед затриманих Амар Р. (Amar R.) - родич знищеного терориста. Він був затриманий ще 23 січня, але слідчі все ще не допитували його в рамках справи про паризьких теракти. Допит чекає і його подругу - співробітницю жандармерії, яка сталися після нападів переглядала службові файли, щоб виявити інформацію про свого партнера, відзначає видання.