Ілюстрація / REUTERS

Сліди нервово-паралітичної отрути "Новачок", яким намагалися отруїти екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері, виявили в крові ще одного поліцейського, який працював на місці злочину.

Про це заявили у Скотленд-Ярді, передає ТСН.

Читайте такожThe Guardian: Поліція Британії розслідує роль Путіна в отруєнні Скрипаля

Відео дня

"Вчені від імені групи дослідників провели судово-медичну експертизу зразка крові офіцера, взятого в березні 2018 року. Судово-медична експертиза, в якій використовується метод, який відрізняється від того, що використовувався для оцінки клінічних наслідків отруєння, тепер дав детективам підтвердження того, що в зразку крові були виявлені сліди "Новачка", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, співробітник поліції тоді піддався впливу невеликої кількості речовини та після надання медичної допомоги повернувся на службу.

Зараз особисті дані четвертого потерпілого в Солсбері не розкриваються.

Довідка УНІАН. Колишній агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новачок", розробка якого велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.