REUTERS

Прокуратура в Дюссельдорфі відмовилася коментувати повідомлення про те, що, за даними слідства, другий пілот літака, що розбився в Альпах аеробуса А320 авіакомпанії Germanwings перед польотом вивчав в інтернеті інформацію про ліки з сечогінним ефектом, пише кельнське видання Express.

Читайте такожОстанки загиблих у катастрофі А320 віддадуть родичам через місяць

Між тим, припускає видання, використання такого препарату може говорити про те, що Андреас Лубитц дійсно ретельно планував катастрофу. Підмішати командирові корабля сечогінний засіб до кави і дочекавшись, коли той покине кабіну, щоб вийти в туалет, другий пілот заблокував двері пілотської кабіни зсередини і повів літак на зниження до зіткнення зі скелею, пише РИА Новости.

Відео дня

Відомості про те, що Лубітц шукав в інтернеті інформацію про сечогінні препарати, газеті надала неназвана особа, пов'язана з розслідуванням.

Airbus A320 авіакомпанії Germanwings (дочірня компанія Lufthansa), який прямував з Барселони в Дюссельдорф, розбився 24 березня у важкодоступному районі Альп на південно-сході Франції. У катастрофі загинули 150 осіб. Запис з виявлених чорних ящиків вказує на те, що катастрофа стала результатом навмисних дій другого пілота - громадянина Німеччини Лубітца. Він замкнув кабіну, щоб не пустити назад командира екіпажу, і поставив в бортовий комп'ютер команду на зниження, після чого літак врізався в гору.