Ілюстрація / REUTERS

Індонезія планує ухвалити новий Кримінальний кодекс, який криміналізує секс поза шлюбом, а також фактично забороняє одностатеві відносини.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Очікується, що проєкт нового кодексу, який також вводить штрафи за образу президента, ухвалять наступного тижня.

Відео дня

Читайте такожБруней скасовує смертну кару за гомосексуалізм

Правозахисна організація Human Rights Watch назвала проєкт Кримінального кодексу «катастрофічним не тільки для жінок, релігійних і гендерних меншин, а й для всіх індонезійців». Правозахисники наголошують, що багато статей нового кодексу дискримінують жінок, представників ЛГБТ-спільноти, релігійні меншини, а також обмежують право на свободу слова і зібрань. Організація закликала владу країни відмовитися від його ухвалення.

Водночас глава Міністерства юстиції і прав людини Індонезії Ясон Лаолі стверджує, що закон покликаний замінити 100-річний Кримінальний кодекс голландської колоніальної епохи та осучаснити кримінальне законодавство країни.

Комісія Палати представників, яка займається юридичними аспектами цього питання, погодила остаточний законопроєкт, який законодавці розглянуть 24 вересня на засіданні парламенту. Попередньо усі партії в парламенті вже дали свою згоду на його ухвалення.

Новий кодекс набуде чинності через 2 роки після рішення про підтримку законопроєкту.