Британія прагне здійснити Brexit  31 жовтня / фото: Flickr/freeimage4life

Велика Британія залишить Європейський Союз 31 жовтня, незважаючи на лист-прохання про відтермінування Brexit, написати якого прем’єр-міністра Бориса Джонсона змусили його опоненти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Читайте такожМайже мільйон британців вийшли на масові протести у Лондоні з вимогою повторного референдуму щодо Brexit (фото, відео)

Відео дня

"Ми збираємося вийти 31 жовтня. У нас є засоби і можливість зробити це", - сказав Майкл Гоув, міністр, який відповідає за підготовку до Brexit без угоди.

За його словами, відповідного листа було відправлено на вимогу парламенту, але парламентарі не можуть змінити політику або рішучість уряду.

Раніше Джонсон відправив три листи президенту Європейської ради Дональду Туску: коротку супровідну записку від британського посла в ЄС, де пояснюється, що уряд просто дотримується закону; непідписану копію тексту, який  він змушений був написати відповідно до закону, відомого як закон Бенна; і третій лист, в якому Джонсон сказав, що не хоче відтермінування Brexit.

Туск, своєю чергою, заявив, що почне консультації з лідерами ЄС про те, як реагувати на отримане.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Палата громад британського парламенту проголосувала за поправку, яка передбачає, що Brexit буде відтермінований навіть у тому випадку, якщо пізніше законодавці затвердять проект угоди про вихід з ЄС.