Ілюстрація REUTERS

Контрольовані курдськими лідерами «Демократичні сили Сирії» (SDF) в неділю, 20 жовтня, почали відхід із зони наступу турецьких сил і підконтрольних їм сирійських збройних груп.

Читайте такожАмериканських військових з Сирії перекинуть до Іраку

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Відео дня

За даними джерел агентства в курдських колах, конвой з 86 автомобілів вивіз курдські загони з міста Рас-ель-Айн, яке турецькі сили не могли взяти з початку військової операції. За даними «Сирійської наглядової центру з прав людини» (SOHR), з міста було вивезено 500 бійців SDF.

17 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після тривалих переговорів з віце-президентом США Майком Пенсом погодився на п'ятиденне перемир'я, щоб дати курдським формуванням можливість покинути «зону безпеки» на півночі Сирії. Турецький лідер також обіцяв повністю зупинити військову операцію в тому разі, якщо всі бійці SDF покинуть 30-кілометрову смугу вздовж турецького кордону в установлений термін.

Ще в суботу, за даними турецької сторони, в Рас-ель-Айні тривали бої між турецькою армією і курдськими групами. Уряд Туреччини звинуватив формування курдів у порушенні домовленості про припинення вогню в північній частині Сирії.